Deel deze pagina:
Bestel hier

Maaltijden voor kinderdagverblijven

Voor de menu’s van baby’s en peuters volgt Belgomeals steeds de richtlijnen van Kind en Gezin. Voor de groentepapjes worden enkel groenten gebruikt die gegeven mogen worden aan baby’s. We hebben 11 groentepapjes in ons assortiment, hierdoor kan men gedurende twee opvangweken dagelijks variëren in groenten. Ook bij de babymenu’s maken we enkel gebruik van groenten die gegeten mogen worden vanaf 6 maanden. Het vlees en vis die we in deze mixen gebruiken zijn steeds de natuurlijke variant, dat wil zeggen zonder extra kruidingen of toevoegingen. 

Soepen voor baby’s en peuters zijn steeds zonder melk, gluten of garnituur en zijn bovendien zoutarm. Zo kunnen ze vanaf 6 maanden genuttigd worden. 

Belgomeals volgt steeds de richtlijnen van Kind en Gezin, maar ook de richtlijnen die gegeven worden door het Vlaams Instituut Gezond Leven. Het instituut heeft gezorgd voor het ontstaan van de nieuwe voedingsdriehoek. Het is dan ook de bedoeling om de kinderen een goed voorbeeld te kunnen geven van wat een gezonde en gebalanceerde voeding inhoudt. 

Eerst en vooral een goede portie groenten. Ook bij eenpansgerechten respecteren we steeds de portiegrootte van de groenten. Onze groenten worden diepgevroren aangekocht omdat deze vaak verser zijn. Dat komt omdat de tijd tussen de oogst van de groenten en het invriezen vaak korter is dan de oogst van de groenten, de aankoop en het bereiden ervan. Door het invriezen behouden de groenten de hoeveelheid vitaminen en mineralen veel beter. 

Vegetarische voeding krijgt steeds meer aandacht in onze samenleving. Daarom zorgt Belgomeals eenmaal per week voor een vegetarisch gerecht op het basismenu. Omdat het moeilijk is om peulvruchten een plaats te geven als vervanger voor vlees, proberen we ook alternatieven aan te rijken zoals tofu of vegetarische balletjes. Bovendien is er dagelijks de mogelijkheid om een vegetarische maaltijd te bestellen. 

Binnen de voedingsdriehoek hebben aardappelen een cruciale plaats, ze blijven steeds de basis van een gezonde voeding. Ook deegwaren en rijst zijn belangrijke voedingsmiddelen en komen elke week afwisselend op het menu. De ideale afwisseling volgens Gezond Leven. 


Soep
Tofu
Fair Trade
Puree
Duurzaam
Eenpansgerecht
Starters vanaf 4 tot 6 maanden

Starters vanaf 4 tot 6 maanden

  • Geen soep
  • Portie 200 gr. per kindje: aardappelen 50 gr. en groenten 150 gr.
  • Constitutie: zeer fijn – groentezalfje 
  • Geen aanwezigheid van allergenen
  • Geen toevoeging van zout
  • Keuze uit: groentezalfje van wortel, broccoli, venkel, knolselder, bloemkool, pompoen, courgetten, rode biet en aubergine. 
Baby’s vanaf 6 tot 12 maanden

Baby’s vanaf 6 tot 12 maanden

  • Soep van de dag 125 ml per kind
  • Portie 250 gr. per kindje: aardappelen 100 gr., groenten 150 gr. en vlees of vis 50 gr.
  • 22 verschillende soorten groenten
  • Constitutie: geprakt – stukjes – goed gemengd

Peuters van 12 tot 36 maanden

Peuters van 12 tot 36 maanden

  • Soep 125 ml per kind
  • Portie 300 gr. per kindje: aardappelen 100 gr., groenten 150 gr, vlees of vis 50 gr.
  • 32 verschillende soorten groenten
  • Constitutie: aardappelen – groenten en vlees of vis afzonderlijk 

Getuigenissen

Kwalitatieve maaltijden van Belgomeals.

Onze kinderen genieten al enkele jaren van de smakelijke en welgekozen maaltijden van Belgomeals. De manier om te bestellen en onze menu's samen te stellen verloopt heel vlot via het online platform. Ook de betrouwbaarheid en bereikbaarheid is belangrijk: de levering is altijd stipt en bovendien zijn de mensen vrien...

Agape – uit het juiste hout gesneden bedrijf en trouwe partner.

Als organisatie van verschillende kinderdagverblijven van de groep Heilig Hart Heverlee werken we reeds van  2005  samen met  AGAPE. Al meer dan 16 jaar een vaste waarde voor ons! 

Het uitbesteden van de warme maaltijden ( en ondertussen ook de ...

Werkgroep

De Werkgroep kinderdagverblijven is onze inspiratie en richting aangevende tool voor ons aanbod en diensten voor kinderdagverblijven.

Om de twee maanden komt deze groep bestaande uit leidinggevende van verschillende kinderdagverblijven, voedingsdeskundige, onze diëtiste, onze kok en directie en bespreken te volgende thema’s; 

  • Richtlijnen K&G en Favv
  • Stellen menucyclus samen voor baby’s en peuters
  • Evaluatie: overleg opmerkingen/klachten/suggesties en nieuwe trends
  • Nieuwigheden en aanpassingen worden goedgekeurd door menucommissie
  • Proefsessies