Deel deze pagina:
Bestel hier

Duurzaam

Een duurzaam aankoopproces van ingrediënten is een belangrijk punt binnen het aankoopbeleid van Belgomeals. Naast het prijsvoordeel speelt ook de sociale en ecologische impact een belangrijke rol. 

De leveranciers van Belgomeals moeten dan ook kunnen voorleggen dat ze duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Al het aangekochte vlees moet voldoen aan de wetgeving op dierenwelzijn, en dat voor de volle 100 procent. 

Onze vis draagt ook steeds het MSC-label, dat staat voor wilde vis die gevangen wordt met respect voor het milieu en de vispopulatie. 

Ook fairtradeproducten zien we meer en meer in onze menu’s. Deze producten komen niet alleen uit een eerlijke handel, maar zijn bovendien ook van een zeer goede kwaliteit. Zo worden onze fruitpappen uitsluitend gemaakt met Fairtrade bananenpuree en dragen ook al onze peulvruchten dat label. Om ons te laten bijstaan bij het verduurzamen binnen ons aankoopbeleid, komen wij regelmatig samen met de Vredeseilanden.  

Niet alleen bij de productie werken we duurzaam, ook bij het leveren van de maaltijden houden we hier rekening mee. Zo verpakken wij de maaltijden in vacuümzakken. Andere systemen hanteren potjes die je opwarmt in de microgolfoven en vervolgens rechtstreeks aan het kind geeft. Deze systemen zijn allesbehalve duurzaam en bovendien leer je op die manier kinderen eten uit wegwerpverpakking. Hier staan wij bij Belgomeals niet achter. Vandaar werken we liever met onze vacuümzakken. Hierbij is maar één handeling nodig namelijk de zak openmaken en opwarmen. Heel eenvoudig en ook nog eens een pak duurzamer

Daarnaast groeperen wij onze bestellingen bij de leveranciers. Zo laten we onze leveranciers maar één keer per week leveren. Ook Belgomeals levert slecht éénmaal per week, zo vermijden we overbodige ritten. Onze leveringen gebeuren met eigen transport waardoor we garant staan voor optimale levering. Bovendien volgden al onze chauffeurs een cursus eco-driving en investeren we voortdurend in voertuigen op CNG.

Duurzaam
MSC
Fair Trade