Deel deze pagina:
Bestel hier

Gezond en gevarieerd

Belgomeals werkt maandelijks een gevarieerd basismenu uit. Hierbij kiezen we zoveel mogelijk voor biologische ingrediënten. Zo kopen we bijvoorbeeld bio-appelen rechtstreeks bij de teler of appelsap rechtstreeks bij de tuinbouwschool. 

Een belangrijk element binnen onze menu’s is dat we altijd koken met producten eigen aan het seizoen. Om die reden alleen al zijn onze menu’s heel gevarieerd. Bovendien leren kinderen zo vaak nieuwe smaken kennen. De ervaring en ontdekking van bijvoorbeeld vergeten groenten vinden we bij Belgomeals dan ook erg belangrijk. 

Een van de fierheden van België, maar ook van Belgomeals, is onze puree. Deze wordt gemaakt van aardappelen met melk en margarine, net zoals thuis. De voorgekookte aardappelen worden in onze keuken gepureerd met een passe vite, maar dan 10 keer zo groot. Natuurlijk zou het voor een grootkeuken veel makkelijker en minder tijdrovend zijn om puree te maken met aardappelvlokken, maar dat doet af aan de kwaliteit. Vandaar blijven we tijd en energie steken in het maken van lekkere en smaakvolle puree boordevol vitaminen en mineralen. Bij Belgomeals mag je rekenen op de echte smaak van puree!

Kinderen van alle leeftijden kunnen via ons een warme maaltijd ontvangen. Naast ons basismenu is er dagelijks ook een vegetarische menu beschikbaar en voor diegene die het wensen is er ook een halalmenu

We houden bij het opstellen van de menu’s niet alleen rekening met de richtlijnen van Kind en Gezin, maar ook met de waarden die ouders hun kinderen willen meegeven. Zo voorzien wij op veggiedag steeds een alternatief en kan er zelf besloten worden of de kinderen hier al dan niet klaar voor zijn. Uiteraard blijft de rode draad in onze menusamenstelling de voedingsdriehoek en de richtlijnen vanuit het Vlaams Instituut Gezond Leven

Puree
Halal
Veggy
Bio