Deel deze pagina:
Bestel hier

Geschiedenis

Belgomeals is opgericht in 2014 met de focus op koude-lijn-maaltijden voor kinderdagverblijven. Er bestonden centrale keukens voor schoolmaaltijden, maar nog niet specifiek voor maaltijden in de koude lijn voor kinderdagverblijven volgens de richtlijnen van Kind en Gezin. Daar wou Belgomeals verandering in brengen.

Belgomeals startte kleinschalig met een omvang van ongeveer 3000 maaltijden per dag. Na ruim 6 jaar actief te zijn, nemen nu meer dan 400 kinderdagverblijven dagelijks onze maaltijden af, en dat aantal blijft groeien. Omdat onze keuken voor deze productie te klein is geworden, breiden we onze gebouwen graag uit. Vanaf september 2021 zullen de maaltijden dan ook bereid worden in onze nieuwe gebouwen

Ook blijven we met Belgomeals steeds inzetten op duurzaamheid. Sinds 2021 startten we een samenwerking met de groenteproducent om met verse groenten, die louter omwille van hun vorm of grootte zijn afgekeurd, elke dag soep te bereiden. Deze groenten zijn 100% residuvrij en de soepen zullen volledig vegetarisch en vrij van gluten en lactose zijn. Daarnaast verlagen we ook steeds onze milieu-impact door de aankoop van bestelwagens op CNG en de installatie van zonnepanelen.

Visie & missie

Belgomeals staat borg voor kwalitatieve, lekkere, gezonde, verse en gevarieerde warme maaltijden aan een sociaal verantwoorde prijs. 

In onze werking staat de gezondheid en ontwikkeling van de kinderen centraal. Daarom maken we gebruik van producten uit de korte keten en worden onze maaltijden bereid binnen de koude lijn. Dat alles om alle vitaminen, mineralen en smaken optimaal te bewaren. 

Dankzij de passie en creativiteit van onze koks ontwikkelen we voortdurend nieuwe gerechten en recepturen. Dat doen we met respect voor de rijke eetcultuur in ons land. Een werkgroep bestaande uit afgevaardigden van onze klanten, een externe en interne diëtiste volgt de samenstelling van het menu en recepturen op. De richtlijnen van Kind en Gezin vormen daarbij steeds een belangrijke leidraad. 

Waarvoor staat Belgomeals

Belgomeals blijft flexibiliteit en klantgerichtheid steeds tot de prioritaire doelstellingen rekenen. Om het onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij de laatste jaren sterk geïnvesteerd in de automatisering van de bestellingen. 

Bij Belgomeals kan je rekenen op gevarieerde, gezonde en koelverse maaltijden voor kinderdagverblijven in Vlaanderen en Brussel aan een sociaal verantwoorde prijs.