Deel deze pagina:
Bestel hier

Menu's

Maandelijks stelt Belgomeals, met een team van professionele koks en diëtistes, een smaakvol en gevarieerd menu op. 

We proberen tijdens het opstellen van de menu’s steeds de balans te vinden tussen gevogelte, vis, vegetarisch en rood vlees. 

We hechten veel belang aan het serveren van vis omdat vis goed vetten en omega 3 bevat. Vis staat dan ook wekelijks op het menu, de ene week eenmaal de andere week tweemaal. 

Gevogelte behoort tot het lichtgroene deel van de voedingsdriehoek. Daarom worden kip en kalkoen vaker op het menu gezet dan rundsvlees. Runds- en kalfsvlees worden volgens dezelfde richtlijnen eenmaal per week op het menu gezet, omdat deze behoren tot het oranje deel van de voedingsdriehoek. Dat deel geeft de voedingsmiddelen weer die op minder regelmatige basis op het menu mogen staan. 

Ook voor de sauzen proberen we zoveel mogelijk het juiste evenwicht te vinden tussen een gezonde voeding en de smakelijkheid van de gerechten. Het spreekt voor zich dat de voeding voor de kinderen niet te droog mag zijn. 

Wanneer een kind een bepaalde allergie of intolerantie heeft, zullen we hier telkens gepaste maatregelen nemen. Zo zijn er verschillende dieetmenu’s beschikbaar. Voor het opstellen van een op maat gemaakt dieet moet er in eerste instantie een dieetaanvraag opgestuurd worden.

Maandmenu
MSC
Vlees
Gevogelte
Duurzaam
Eenpansgerecht
Fair Trade