Deel deze pagina:
Bestel hier

Maandmenu

Belgomeals volgt voor het opstellen van haar menu’s de richtlijnen van de nieuwe voedingsdriehoek, samengesteld door het Vlaams Instituut Gezond Leven.

In de menu’s zorgen we steeds voor voldoende groenten. De groenten kunnen zowel gestoofd zijn als geserveerd worden met een bechamelsaus, alsook verwerkt in een stamppot. Wanneer er eenpansgerechten op het menu staan, respecteren we zoveel mogelijk de portiegrootte van de groenten. 

We vinden het belangrijk dat onze eenpansgerechten ook voldoende groenten bevatten. 

Vegetarische gerechten zijn regelmatig te vinden in de basismenu’s, én zijn ook dagelijks te verkrijgen onder het luik ‘vegetarische menu’s’. Er is ook een halal menu beschikbaar. 

Vis staat wekelijks op het menu, de ene week 1 maal de andere week 2 maal. We hechten hier belang aan omdat vis de leverancier is van goede vetten en omega 3.

In het onderdeel ‘vlees’ in de voedingsdriehoek wordt de voorkeur aan gevogelte gegeven. Kip en kalkoen worden daarom vaker op het menu gezet dan rundsvlees. We zorgen voor een balans in de menu’s tussen gevogelte, vis, vegetarisch en rood vlees.

We proberen zoveel mogelijk het juiste evenwicht te vinden tussen gezonde voeding en smakelijke gerechten.

Duurzaamheid is een verhaal waar Belgomeals instapt. Alle soepen zijn vegetarisch en dus enkel op basis van plantaardige voedingsmiddelen. Groenten worden gekozen volgens het seizoen en zijn tevens voor 80% residuvrij. Er wordt enkel gekozen voor vis met een MSC-label, een duurzaamheidslabel.

Een van de bijgerechten waar Belgomeals zeker mee uitblinkt is de aardappelpuree. Onze puree en stamppotten zijn steeds bereid met ‘echte’ aardappelen.

Eet smakelijk!